over Leen

Leen Koster is voorganger/spreker, zanger, songwriter en heeft tevens een christelijke uitvaartonderneming. https://www.leenkosteruitvaarten.nl/

 

Op 6 november 2015 is zijn eerste CD "Diep van binnenuitgekomen. De cd werd geproduceerd door Ralph van Manen en werd uitgegeven door Ecovata. Na het uitkomen ervan kwam deze direct op nummer 1 in de Nederlandse Gospel top 10. Tevens stond de cd o.a. bij de televisiezender SBS 6 geruime tijd op nummer 1 in de top 10-downloads.

"Het besef" is het eerste geschreven lied van Leen die op de cd "Diep van binnen" te horen is. Het is een memoriam aan een vriend van Leen, Roy Wong Swie San, die op 25 maart 2011 is overleden. Leen heeft de tekst in Suriname geschreven, alwaar Roy begraven ligt. De muziek is door Eddy van Braam geschreven. 

Het eerste officiële optreden van Leen als zanger voor een groot publiek was op 12 november 2015, bij de Zilveren Duif Awards uitreikingen, in de Basiliek, te Veenendaal. 

Zijn eerste schriftelijke interview als zanger kwam begin november 2015 uit. Het was een artikel voor het blad "Hoor de muziek". Het interview werd door Leon van Steensel afgenomen.

Zijn eerste grote interview als zanger voor een radiozender was op 25 november 2015, bij Groot Nieuws Radio, in het programma Back Stage, gepresenteerd door Hans van Vuuren. 

Het eerste officiële live-optreden als zanger voor een televisiezender was op 21 januari 2016, bij TV-West, in het programma "Debby en haar mannen". Hij zong daar het lied "Was jij nog maar hier".

Op 12 maart 2016 gaf Leen zijn eerste eigen concert met live band. Dit vond plaats in de Nieuw Testamentische Gemeente te IJsselstein. Zijn eerste cd "Diep van binnen" werd er gepresenteerd.

Het eerste officiële landelijke live-optreden als zanger voor de radio was op 19 maart 2016, bij NPO 5, in het programma EO live, van Andries Knevel. Leen zong daar live 4 liedjes, respectievelijk: "Straks is het te laat", "Veel te vroeg", "Papa" en een cover genaamd "Amazing Grace". Het programma werd gepresenteerd door Petra de Joode en Joram Kaat. 

In november 2016 werd Leens album "Diep van binnen"", genomineerd voor een zilveren Duif Award. 

In maart 2017 kwam zijn tweede Album uit, “Dichterbij dan ooit”. Ook deze cd werd geproduceerd door Ralph van Manen en uitgegeven door Ecovata. Na het uitkomen ervan kwam ook deze cd diverse keren in de Nederlandse Gospel Top 10 te staan.  

In augustus 2018 kwam er een nieuwe single van Leen uit, genaamd “Boven alles”, een lied als eerbetoon aan de moeder.

In maart 2019 werd Leen 2 keer genomineerd voor een Zilveren Duif Award. Als componist/liedschrijver van het jaar, voor zijn album "Dichterbij dan ooit" en tevens werd dit album genomineerd als beste 'pop album van het jaar. 

Op woensdag 3 juli 2019 kwam er een nieuwe singel van Leen uit, genaamd "Zelfs voor mij", een lied over de misdadiger aan het kruis. 

Op 28 september 2019 kwam er een nieuwe single van Leen uit, genaamd "Pioniers met passie", een lied over twee geloofshelden: Jaap en Swaan Kooij.  

De laatste single welke tot nog toe uitkwam heet "Altijd in de buurt", welke Leen zong samen met zijn dochter. 

Leen is gehuwd met Trudy en samen hebben ze 4 kinderen en 6 kleinkinderen(eigenlijk 7, want één kleinkind(Destiny) is in zijn dochters buik gestorven).

Leen is naast zanger en uitvaartondernemer, ook voorganger. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker, zowel in Nederland alsmede in het buitenland. 

Van Atheist tot geloof in Christus: Leen is door een visioen(had een rechtstreekse nachtelijke ontmoeting met Jezus Christus zelf) tot geloof gekomen. Hij werd geroepen om het evangelie te verkondigen. Zijn moeder, een jodin, zei altijd: "Er bestaat geen God, kijk eens wat er allemaal in de oorlog is gebeurd, als Hij bestaat is Hij een bruut". Later is zijn moeder ook tot geloof in Jezus Christus gekomen. Leen is van Joodse komaf en stichtte op 14 november 1999, de Volle Evangelie Gemeente "Het Kruispunt", in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds voorganger van is.

De Website waar Leen voorganger van is: https://www.veghetkruispunt.nl/home